Haarman Tuinontwerp, uw hovenier voor beplanting, bestrating, sierbestrating, decoratie, ontwerp, tekenen en aanleggen van uw tuin.
Wij zijn ondermeer actief in Haaksbergen, Hengelo, Enschede, Eibergen, Neede, Borculo, Groenlo, Winterswijk, Losser, Oldenzaal, Delden, Hof van Twente, Aadorp, Gronau, Borne, Almelo, Zenderen, Glanerbrug, Boekelo, Usselo, Rietmolen en Goor.
Home Tuinontwerp Aanleg Onderhoud Bestrating Beplanting Kunstgras Foto's Contact
 

Onderhoud

 
Nadat er in de ontwerpfase al voor het hele seizoen rekening is gehouden met groei en bloei, is het nu belangrijk dat de tuin in optimale conditie blijft.Uiteraard kunt u ook in deze fase op ons rekenen.

Een complete tuin behoeft drie maal per jaar een onderhoudsbeurt. In het voorjaar, b.v. de rozen, in de zomer de hagen, en in het najaar de vaste planten. Periodiek onderhoud is zeer belangrijk, om het hele jaar van uw tuin te kunnen genieten.

Snoeien
Vaak is het snoeien van beplantingen een moeilijk onderdeel in het verzorgen van de tuin. Dit vanwege de grote diversiteit aan vaste planten, heesters, bomen en hagen met elk een andere manier van snoeien. Ook verschilt de snoeiperiode.

Bemesting
Het wordt vaak vergeten, maar bemesting is zeer noodzakelijk.Een plant blijft natuurlijk mooi bloeien als deze over voldoende voedingstoffen beschikt en water krijgt. Voor elke plant geldt een ander bemestingsadvies.Ook zijn er meststoffen die toegediend moeten worden om het vocht gehalte op peil te houden. Hiermee voorkom je al een groot gedeelte van het water geven in de zomer.


Biologisch onkruidbestrijding

Gifvrij onkruid bestrijden? Het kan!
Wilt u professioneel en effectief onkruid bestrijden zonder toepassing van gif? Op het gebied van gifvrije onkruidbestrijding loopt Haarman de concurrentie ver vooruit. Met de unieke onkruidmachines van Iprogreen bestrijden we het onkruid op een milieuvriendelijke en duurzame wijze.
Toepasbaar op verharding, op grindverharding, boomschors en zelfs tussen de beplanting is deze manier van onkruidbeheersing mogelijk.

Milieuvriendelijk onkruid bestrijden door middel van branden, borstelen of enkel heet water?
Dat zijn mogelijkheden. Maar het kan effectiever. Beter. En duurzamer. Genoemde methoden werken namelijk hoofdzakelijk boven de grond. Heet water komt overal, loopt tussen de voegen en naden.

Hoe? Water met schuim!
Onkruidbestrijdingsmachines en de combinatie van heet water en biologisch afbreekbaar schuim. Het hete water tast de structuur van het onkruid aan, waardoor het plantje vergaat. Het schuim vormt een tijdelijke, isolerende laag, zodat de warmte niet verdampt maar juist nóg dieper de grond indringt. Zo wordt het onkruid met wortel en al tot diep in de grond bestreden. De resultaten liegen er niet om!

HWS schuimsysteem
De werking is een combinatie van heet water en schuim, om precies te zijn HWS 2000 isoleerschuim. Het droge schuimlaagje ontstaat door vermenging met het water en de toevoeging van perslucht.

Het zorgt ervoor dat de warmte van het hete water zeker twee minuten lang geïsoleerd blijft in de grond, waardoor het onkruid tot en met de wortel wordt aangetast. Ook de in de grond aanwezige zaden worden vernietigd door het hete water. Zodoende sterft het plantje af en duurt het ook lang voordat nieuwe onkruidplantjes zich weer laten zien.

Het schuim blijft tussen de vijf en vijftien minuten zichtbaar. Daarna lost het op zonder verdere sporen achter te laten.Waarom kiezen voor dit concept?
• Ecologisch , flexibel en doeltreffend
• Milieuvriendelijk
• Duurzaam door de diepe werking
• Bij iedere weersomstandigheid toepasbaar


Vraag naar de mogelijkheden!!
 
 
Tuinonderhoud Bestrating Uniek design Realisatie Kunstgras Tuinverlichting Concurrerende prijzen Tuinontwerp Onderhoud van uw tuin Hovenier Tuinaanleg
Haarman Tuinontwerp
Hengelosestraat 51
7482 AB Haaksbergen
06-46212435
info@haarmantuinontwerp.nl
Tuinontwerp
Aanleg
Onderhoud
Bestrating
Beplanting
Kunstgras
Foto's
Contact