Hengelosestraat 51, 7482 AB Haaksbergen
Scroll voor meer
Naar boven
Skip to main content
03 onderhoud

Uw tuin in optimale conditie

Nadat er in de ontwerpfase al voor alle seizoenen rekening is gehouden met groei en bloei, is het belangrijk dat uw tuin in optimale conditie blijft. Uiteraard kunt u ook in deze fase op ons rekenen en nemen we het onderhoud van uw tuin voor onze rekening.

Een complete tuin behoeft drie maal per jaar een onderhoudsbeurt. In het voorjaar bijvoorbeeld de rozen, in de zomer de hagen en in het najaar de vaste planten. Periodiek onderhoud is zeer belangrijk, om het hele jaar van uw tuin te kunnen genieten. Onkruidbestrijding is een belangrijk onderdeel bij het onderhouden van uw tuin. Dit doen we geheel gifvrij en biologisch.

WIJ VOEREN ONKRUIDBESTRIJDING GEHEEL GIFVRIJ EN BIOLOGISCH UIT:
  • Ecologisch , flexibel en doeltreffend
  • Milieuvriendelijk
  • Duurzaam door de diepe werking
  • Bij alle weersomstandigheden toepasbaar

Het snoeien en bemesten van uw tuin

Snoeien
Vaak is het snoeien van beplantingen een moeilijk onderdeel in het verzorgen van de tuin. Dit vanwege de grote diversiteit aan vaste planten, heesters, bomen en hagen met elk een andere manier van snoeien. Ook verschilt de snoeiperiode.
Bemesting
Het wordt vaak vergeten, maar bemesting is zeer noodzakelijk.Een plant blijft natuurlijk mooi bloeien als deze over voldoende voedingstoffen beschikt en water krijgt. Voor elke plant geldt een ander bemestingsadvies. Ook zijn er meststoffen die toegediend moeten worden om het vocht gehalte op peil te houden. Hiermee voorkom je al een groot gedeelte van het water geven in de zomer.

Biologisch onkruidbestrijding

Gifvrij onkruid bestrijden? Het kan!
Wilt u professioneel en effectief onkruid bestrijden zonder toepassing van gif? Op het gebied van gifvrije onkruidbestrijding loopt Haarman de concurrentie ver vooruit. Met de unieke onkruidmachines van Iprogreen bestrijden we het onkruid op een milieuvriendelijke en duurzame wijze. Toepasbaar op verharding, op grindverharding, boomschors en zelfs tussen de beplanting is deze manier van onkruidbeheersing mogelijk.
Milieuvriendelijk onkruid bestrijden door middel van branden, borstelen of enkel heet water?
Dat zijn mogelijkheden. Maar het kan effectiever. Beter. En duurzamer. Genoemde methoden werken namelijk hoofdzakelijk boven de grond. Heet water komt overal, loopt tussen de voegen en naden.
Hoe? Water met schuim!
Onkruidbestrijdingsmachines en de combinatie van heet water en biologisch afbreekbaar schuim. Het hete water tast de structuur van het onkruid aan, waardoor het plantje vergaat. Het schuim vormt een tijdelijke, isolerende laag, zodat de warmte niet verdampt maar juist nóg dieper de grond indringt. Zo wordt het onkruid met wortel en al tot diep in de grond bestreden. De resultaten liegen er niet om!
HWS schuimsysteem
De werking is een combinatie van heet water en schuim, om precies te zijn HWS 2000 isoleerschuim. Het droge schuimlaagje ontstaat door vermenging met het water en de toevoeging van perslucht. Het zorgt ervoor dat de warmte van het hete water zeker twee minuten lang geïsoleerd blijft in de grond, waardoor het onkruid tot en met de wortel wordt aangetast. Ook de in de grond aanwezige zaden worden vernietigd door het hete water. Zodoende sterft het plantje af en duurt het ook lang voordat nieuwe onkruidplantjes zich weer laten zien. Het schuim blijft tussen de vijf en vijftien minuten zichtbaar. Daarna lost het op zonder verdere sporen achter te laten.
01 ontwerp

De sfeer die bij u past

Voor we aan de slag gaan, komen we langs voor een vrijblijvend gesprek. Zo krijgen we een duidelijk beeld van de bestaande situatie en van uw wensen. Samen met u creëren we een sfeer die bij u past. Bij het eerste gesprek kunnen we direct al een paar ideeën voorstellen voor de aanpak van uw tuinproject. De tuin wordt opgemeten met (indien nodig) een inventarisatie van de te hergebruiken beplanting en terrassen.
Lees verder
02 aanleg

Uw tuin aanleggen of renoveren

Een geheel nieuwe tuin aanleggen of een bestaande tuin renoveren? Op basis van goedgekeurde plannen spreken we met u af binnen welke tijd we dit uitvoeren. Vanaf dag één tot wanneer het werk is afgerond kunt u rekenen op een goede communicatie, korte lijnen en een perfect eindresultaat.
Lees verder
04 bestrating

BESTRATING BEPAALT EEN GROOT GEDEELTE VAN DE UITSTRALING VAN UW TUIN

Als uw tuin is aangelegd, wilt u dat de bestrating er de komende jaren nog net zo mooi bij ligt. De bestrating bepaalt een groot gedeelte van de uitstraling van uw tuin. We zorgen ervoor dat het straatwerk aan al uw eisen voldoet.
Lees verder
05 beplanting

PLANTEN GEVEN VORM EN KLEUR AAN UW TUIN

De juiste planten op de juiste plek maken uw tuin helemaal af. De beplanting geeft vorm en kleur aan uw tuin. Bomen, heesters en vaste planten bepalen het grootste deel van het jaar het uiterlijk van uw tuin.
Lees verder
06 kunstgras

GEMAKKELIJK GROEN

Gras maaien? Dat is verleden tijd, als u dat wilt. Kunstgras is een duurzaam product dat steeds vaker gebruikt wordt om een groen element toe te voegen aan een tuin of project. Het is tegenwoordig ook niet meer van echt te onderscheiden. Hierdoor wordt onderhoud tot een minimum beperkt en is een fris en groen gazon het hele jaar door verzekerd.
Lees verder